Nové stanovy pro družstvo 2017

Představenstvo se rozhodlo změnit bytové družstvo na družstvo a nechali JUDr. Pavlíkovou vypracovat jednostranně výhodné stanovy pro ně samotné (stejně tak jako u stanov pro SVJ). Díky našim tajným zdrojům na firmě TOMMI jsme zjistili, že ten měsíc nás všechny naše právnička, která si vyfakturovala práci navíc za tvorbu stanov, stála 28.000,- Kč. To je dvojnásobek oproti běžným cenám (jak typické pro tento dům). Viz např. tato společnost, která nabízí kompletní vytvoření nových stanov pro BD (obdobné s družstvem nebytovým) za 14.000,- Kč http://www.pravnigramotnost.cz/kontakt/

  • Nechali jsme tyto „nové“ stanovy zkontrolovat nezávislým právníkem, který se zabývá SVJ a BD. Tyto stanovy se nám vrátily ve stavu, kde bylo více červené barvy (opravených vět) než původní verze s vyjádřením, že něco tak strašného hodně dlouho neviděl a jestli jsme za ten paskvil i zaplatili, tak bychom měli žádat o vrácení peněz.
  • Tyto opravy jsme předali současnému představenstvu emailovou formou (Ing. Ehlové a Ing. Koderové) a tištěnou formou do schránky a doposud žádná reakce – jsou to již 2 měsíce! Opět jsme současnému představenstvu těžce nepohodlní a vymýšlejí další praktiky, jak naši aktivitu zastavit či obejít i za cenu porušení dobrých mravů a zákona. Výsledek uvidíme všichni.
  • Dovolte nám krátký komentář k revizi stanov, kterou najdete níže. Na pravé straně tohoto dokumentu najdete komentáře námi osloveného právníka, v textu pak červené přeškrtnuté texty značí vypuštění daného textu a červené podtržené nahrazení či doplnění textu.

2017_Revize_stanovy_druzstvo_DONO

Zaměřte se prosím zejména na komentáře, uděláte si tak představu o tom jak moc tomu tvůrce původních stanov, které si zadalo vypracovat BD a zaplatilo za ně 28.000,- Kč, nerozumí. Již v prvním odstavci si můžete všimnout, že je použit zákon, který již byl novelizován, dále jsou použity terminologie, které zákon nezná, a tedy jsou následně právně nevymahatelné. JUDr. Pavlíková dokonce po těch všech letech nezná ani správný název našeho SVJ, často je přímo v ROZPORU SE ZÁKONEM! Perličkou pak je např. to, že v článku 3 JUDr. Pavlíková uvádí, že předmětem činnosti Družstva je pronájem bytů a nebytových prostor – řekněte nám, jak může být předmětem činnosti pronájem bytů, když družstvo žádné byty nevlastní a právě proto se transformuje na družstvo nebytové a z tohoto důvodu jsou nám předkládány nové stanovy…

Je toho samozřejmě mnohem víc, účelové jednání, tak aby byly v prospěch stávajícího představenstva, z těchto stanov přímo srší. Doporučujeme Vám si revizi stanov, včetně komentářů a doplnění hned pod tímto článkem přečíst. Opravdu dopustíme, aby byly schváleny stanovy v předloženém znění představenstvem BD, nebo raději schválíme stanovy v úpravě, kterou Vám předkládáme?

1 komentář: „Nové stanovy pro družstvo 2017

  1. Dobrý den,

    nejsem sice z vašeho SVJ, ale když toto čtu, musím Vás podpořit a motivovat.
    Měli jsem stejný problém u nás v SVJ, kde bydlím 20 let. Předražené zakázky nebo neprůhledné financování bylo pro vedení SVJ běžnou rutinou. Sice předimenzované notebooky si u nás nekoupili, ale všichni museli mít dotykový iPhone za tou dobou 15 tis kus, že prý z jiného telefonu to tak nefunguje. 🙂
    Mohl bych tady vypisovat desítky věcí, které členům výboru měsíčně vydělalo nemalé výhody – malování, rekonstrukce jádra zdarma atp. Ono totiž rozhodování o cizích penězích je vždy jednodušší, hlavně když vám to bude plodit ovoce. 😦

    Dokonce rodinný příslušník, který provozuje stavební firmu a instalatérství mi nedávno povídal, že každý druhý SVJ chce navýšit zakázku minimálně o 100% s tím, že požadují jinou kompenzaci. Znáte někoho, kdo by toto nepřijal, zadarmo mít vyšší zisk?

    Trvalo nám to rok a půl než se podařilo vše změnit. S předsedkyní se ještě soudíme o náhradu škody, každému totiž svou nehospodárností vytáhla z kapsy za deset let 350 tis Kč.
    Lidi jsou pasivní ovce, které je potřeba nasměrovat, otevřít jim oči. Lidi nechtějí vidět, jsou líní cokoli měnit. Braňte se, nenechte si to líbit!
    Proč máme někomu přispívat na kapesné. Nebuďte hloupí.

    Moc vám držím palce, nevzdávejte to!!!

    Ing. Lukáš Novotný

    Líbí se 1 osoba

Napsat komentář