Mimořádné svolání schůze BD

  • Jak si asi někteří z Vás všimli, chtěli jsme svolat co nejdříve mimořádnou schůzi BD, protože jsme měli vážné obavy o 3 miliony, které jsme „získali“ za prodej družstevního bytu. Žádali jsme představenstvo, aby tyto peníze rozdělil mezi nás všechny, tj. každý z nás (členů družstva) by dostal přibližně 67 tisíc korun. Představenstvo na to reagovalo klasicky – ignorací. Sepsali jsme tedy žádost, kde jsme to chtěli hromadně obratem schválit. Paní Ehlová se rozhodla nám nevyhovět a místo toho, aby svolala jako předsedkyně tuto schůzi, vymyslela s jejich paní právničkou (kterou opět platíme my všichni) vyjádření, že svolání nebylo platné, protože bylo údajně na dvou stranách A4. Žádost byla přitom sepsaná správně.
  • Důležitým bodem je, že tu vůbec nejde o to, jakou formou byla žádost svolána a zda byla na jedné či dvou stranách, ale hlavně o to, že jsme měli více jak jednu třetinu podpisů – lidí z domu, kteří prostě chtěli tuto záležitost řešit a peníze rozdělit. Tento počet je dle legislativy i s rezervou dostačující pro svolání.
  • Mezi dalšími body bylo i snížení odměn představenstva, zrušení paušálních služeb právničky, atd.. Tato žádost jim byla velmi nepohodlná, protože by přišli o velkou část příjmů, takže nic svoláno nebylo. Opět jsme všichni ignorováni a to nejen členi uskupení Anti-Dono, ale i další naši sousedé, kteří tuto schůzi chtěli. Paní Ehlová se záměrně zapírá, nereaguje na naše výzvy a nehodlá se zbavit svých nadstandardních příjmů, které ji plynou z našich účtů.
  • Žádná schůze tedy svolána nebyla, představenstvo nadále již déle jak půl roku zadržuje naše společné 3 miliony, přitom je všeobecně známo, že spousta lidí má hluboko do kapsy a bere si nevýhodné půjčky na dárky, dovolené či vánoce. Místo toho, aby se urychleně dokončil převod BD na družstvo nebytové, což je krok, který mohl být hotov již téměř před půl rokem, a peníze z prodeje bytu se spravedlivě obratem rozdělily mezi nás všechny, snížily se neopodstatněné odměny představenstva a vyhozené peníze za právničku, která je pro BD k ničemu, tak naopak – stále platíme a dotujeme zájmy představenstva.

 

Tým Anti-Dono s podporou ostatních našich sousedů a přátel tohoto domu.

antidono@seznam.cz

Napsat komentář