Úřední hodiny

Pojďme si na začátek jen připomenout, kolik naše „vedení“ pobírá… Nebudeme počítat přesně, ale jen zhruba (nepočítáme další DPP a proplacení dalších „osobních“ odměn a ohodnocení za skvělou práci, úklid v kanceláři, zahrádku, atd…).:

  • základní roční odměny SVJ výboru: 144.000,- Kč
  • základní roční odměny BD výboru: 110.000,- Kč

Celkem tedy z našich kapes zaplatíme společně minimálně 254.000,- Kč ročně. Výbor SVJ a představenstvo BD si sami odsouhlasili úřední hodiny na 1 hodinu měsíčně (za BD i SVJ) a přes léto nepracují. Celkem to tedy dělá 10 úředních hodin ročně. Každá taková hodina nás (s nadsázkou řečeno) všechny tím pádem stojí minimálně 25.400,- Kč (tyto peníze si paní Ehlová, Koderová a Feňová s úsměvem jako základní odměnu rozdělí).

Kdyby to ale aspoň fungovalo, tak jak má a pro nás všechny. Jenže první středu v dubnu 2017 byla přítomna pouze paní Ehlová, která nám nechtěla ukázat účetní doklady s tvrzením, že je má paní Koderová. První středu v květnu 2017 byla přítomna pouze paní Koderová, která na většinu našich dotazů reagovala slovy, „Já nevím, co jste si domluvili s paní Ehlovou před měsícem“ a účetní dokumenty má TOMMI. První středu v červnu 2017 byla přítomna pouze paní Feňová, která nevěděla ani co bylo s paní Ehlovou domluvené, ani co řekla paní Koderová. Účetnictví sice v nějaké formě pro nás připraveno bylo, ale pí. Feňová, jakožto člen výboru SVJ, nám nemohla být k dispozici ve věcech družstevních, které pokládáme nyní za velmi důležité (např. návrh stanov a další náležitosti spojené se vznikem nebytového družstva). Žádný náhradní termín, který jsme požadovali, a který nám byl neformálně přislíben, nebyl uskutečněn a všechny naše žádosti jsou ignorovány, v lepším případě pak „vyřešeny“ dopisy, které neměly s našimi dotazy a připomínkami nic společného, ale něco se nám poslalo a jak se říká „vlk se nažral a koza zůstala celá“.

Tým Anti-Dono s podporou ostatních našich sousedů a přátel tohoto domu.

antidono@seznam.cz

Napsat komentář