Účetnictví a zakázky

  • Doposud není schválena účetní závěrka BD Dono za rok 2015, kterou se výbor snažil narychlo bez nahlédnutí a kontroly nás všech v říjnu 2016 (na poslední schůzi) schválit (na schodišti u výtahů). Výboru je to jedno.
  • Doposud není schválená účetní závěrka SVJ za rok 2014, 2015 a ani 2016. Výbor na to úplně kašle. Místo toho vyvěsili jakési jejich interní prohlášení o jejich kontrole, které je úplně o ničem, když kontrolní komise pouze slepě potvrzuje to samé co výbor.
  • Je dobrým a běžným pravidlem mezi všemi ostatními SVJ a BD schvalovat účetnictví a hospodaření předešlého roku a finanční plán na další rok – do konce prvního pololetí, tj. 30.6. (což mimochodem pro BD vychází i ze zákona o obchodních korporacích).

» Náš výbor opět nic, naprostý nezájem,
účetnictví je po několika našich kontrolách neustále upravováno, měněno a to zpětně i za loňský rok a my můžeme jen doufat, že není s účetnictvím manipulováno i za roky předešlé. Všechny důležité dokumenty, podrobné položkové náklady jsou nám skryty, nevysvětleny a neumožněny k nahlédnutí (pokud ano, tak nekompletní a v omezené míře).

  • Na žádné předchozí zakázky, opravy v domě, malování, parapety, atd. neexistuje oficiální poptávkové a výběrové řízení, snaha o vyjednání lepší ceny ani smlouvy o díle. Jeden z našich nejmenovaných sousedů, který se zabývá stavebnictvím a stavebními zakázkami (budeme rádi, když nám napíše podrobnosti, více on sám) nás upozornil, poté co viděl faktury, že jen za poslední dva roky jsou zakázky předražené minimálně o dvojnásobek. Nejde o naše domněnky, lži a ovlivňování Vás, vše Vám můžeme ukázat, doložit, vysvětlit, stačí se ozvat na náš email níže či počkat na více informací, které nejmenovaný soused pro nás všechny připravuje.

Tým Anti-Dono s podporou ostatních našich sousedů a přátel tohoto domu.

antidono@seznam.cz

Napsat komentář